Kummalliset korona-ajat

Olen parhaimmillani silloin, kun saan aidosti kuunnella ihmistä, olla hänelle läsnä. Kun saan pohtia ihmisen kanssa haastetta. Kun saan yhdessä elämää ihmetellen pohtia ihmisen mahdollisia polkuja. Olen parhaimmillani silloin, kun saan kohdata ihmisen. Kun saan ikään kuin takki auki tulla tilanteeseen ja katsoa sitä uusin silmin. Saan aina itsekin aivan valtavasti työkaluja ja oivalluksia näistä kohtaamisista (älkää kertoko kellekään, tämä on minun pikku salaisuuteni).

Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia

Ihminen kohtaa kriisin aina omalla tavallaan. Kriisin vastaanottamiseen tai sen kanssa elämiseen vaikuttaa aina mm. omat aikaisemmat kokemukset sekä oman mielen joustavuus. Kriisin neljästä vaiheesta tulkitsen itse olevani jossain reaktiovaiheen ja käsittelyvaiheen välimaastossa: tunteet seilaavat äärilaidasta toiseen ja huomaan pyrkimykseni vetäytyä sosiaalisista suhteista (mikä tosin on nyt helppoakin, tilanne kun on mikä on) – sinällään aika paradoksi, koska kuitenkin kaipaan ihmisiä nyt todella. Tämä kirjoituskin lie osa omaa kriisin työstämistäni.

(Lisää kriisin vaiheista esim. täältä). 

Jumi

Mieleni on siis edelleen vähän lamaannuksissa, enkä oikein saa otettua työstäni. Olin nipinnapin saanut niskaotteen yrittämisestä kun tämä iski päälle – yritykseni oli juuri täyttänyt vuoden. Nyt pitäisi sitten taas uudistua, tehdä uutta liiketoimintasuunnitelmaa. Siirtää mahdollisuuksien mukaan kaikki olemassa olevat palvelut verkkoon ja luoda uusia. Ja kun en normaalista poiketen saa kohdata päivittäin ihmisiä ja saada uusia inspiraatioita, olen ikäänkuin jumissa. Ideoita kyllä on ja syntyy, mutta en saa niistä kiinni (kaikki talouskuviot ovat omassa kryptisyydessään tarkoituksellisesti nyt jätetty pois tästä kirjoituksesta, ne vasta voimia vievätkin). 

Kaiken tarkoitus? 

Kiinalaisessa viisaudessa kriisiä väitetään uudeksi mahdollisuudeksi (kuulin tämän jostain podcastistä, pahoittelut lähdeviittauksen vaillinaisuutta). 

Korona taas tarkoittaa mm. lievää purkausta korkeajännitteisessä piirissä. Korona (radiata) tarkoittaa hedelmöittymätöntä munasolua ympäröivää kerrosta (!) (wikipedia)

Isossa kuvassa haluan uskoa, että tämä koko tilanne luo jotain uutta. Tarvitaan kaaosta, jotta voi syntyä jotain uutta. Kaikella tässä elämässä on merkityksensä. Toivon, että mahdollisimman monella korona on vain lievää purkausta korkeajännitteisessä piirissä ja että uutta myös pääsee syntymään – että hedelmöittymistä tapahtuu! 

Suunnattoman paljon voimia juuri sinulle tähän kummalliseen tilanteeseen! 

JK. Aloitin kirjoittamaan tätä tekstiä vain pari päivää sitten, ja nyt tätä päätellessäni koko teksti tuntuu jo vähän vanhalta. Sain eilen tiedon minulle myönnetystä yksityisyrittäjän tuesta ja sen valossa koko yrittäminen ja työntekoon tarttuminenkin tuntuu täysin erilaiselta. Kuinka voit, yrittäjä-hankkeen jatkon suhteen saimme muutosehdotuksemme läpi joten sekin työ jatkuu taas kuukauden tauon jälkeen. Näin arvaamatonta on elämä koronan kanssa. Olen kovin kiitollinen ja onnellinen, että minulla ja läheisilläni on kaikki hyvin. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.