Referenssit

Matkan varrella on ollut kunnia toimia useiden eri mielenkiintoisten asiakkaiden kanssa. Tässä on koottuna joitain palautteita, joita olen saanut toiminnan aikana.

Psykodraama

”Ihailen sinun tapaasi ohjata ryhmiä. Olet niin AINA läsnä , valpas ja varma ohjauksessasi sekä valmis muuttaamaan suuntaa, jos havaitset sen tarpeelliseksi. Sulla on kyllä ohjaajan ohjakset varmoissa käsissä, eikä koskaan tule tunne, että olisit yläpuolella tai ulkopuolella vaan osana ryhmää sinäkin, kuitenkin niin että pidät roolisi ohjaajana.”

Psykodraama

Turvallinen ja hyvä tunnelma koko viikonlopun ajan. Läsnälä on kyllä nimensä ansainnut ja Laran läsnäolo ja intuitiivisuus on lähes vertaansa vailla. Se, että osallistujat olivat ennallaan tuttuja ja suurinta osaa tapaa myös muunlaisen verkostojen kautta, ei millään tavalla häirinnyt ainakaan minua.

Psykodraama

Ohjauksesi oli hyvin sensitiivistä ja sen aikana oli turvallista käydä syvällä itsessä ja kaukana omassa historiassaan…keskustelua ryydittivät hienosti toiminnalliset osat.

Psykodraama

Viikonloppu oli hyvä ja rauhallinen kokonaisuus, ohjaajana olet, Lara, rauhallinen ja annat tilaa ohjattaville, mutta pidät hienosti punaisen langan kuitenkin kädessäsi ja ohjaat kaikki sitä seuraamaan. Olet läsnä olematta hallitseva.

Ryhmänohjaus

Laralla on erityinen kyky saada ihmiset tuntemaan olonsa turvalliseksi. Hänen seurassaan tulee tunne, että on täysin hyväksytty; täysin oikeutettu olemaan se mikä/kuka on. Laralla on taito antaa rakentavaakin palautetta niin, että se tuntuu kannustukselta.

Johanna Eränummi

palveluneuvoja | Nordea Savonlinna

Ryhmänohjaus

Ohjaajana Lara on sitoutunut, suunnitelmallinen, määrätietoinen ja vastuullinen. Ihmisten kanssa Laran toiminta näyttäytyy oikeudenmukaisena, tasa-arvoisena ja aitona kohtaamisena.

Laran erityispiirre on tilanteen haltuun ottaminen, huumori ja rohkea heittäytyminen uusiin asioihin. Voin suositella Laraa, koska minulle on välittynyt hänen ohjauksessaan kokemus hänen aidosta kiinnostuksestaan ihmiseen ja ihmisyyteen.

Päivi Laukkanen

Ryhmänohjaus

Ohjaajana Lara on innostava ja hauska! Ihmisten kanssa Lara on rehellinen.

Laran erityispiirre on saada ihmiset mukaan. Suosittelen Laraa erittäin lämpimästi ryhmäkoulutuksiin!

Kari Pykäläinen

kanttori | Savonlinnan seurakunta

Ryhmänohjaus

Ohjaajana Lara on rento, mukaansa tempaava.

Ihmisten kanssa Lara on luonteva.

Heli Muhonen

talousjohtaja | Savonlinnan seurakunta

Ryhmänohjaus

Ohjaajana Lara on mukaansa tempaava, selkeä, pirtsakka! Ihmisten kanssa Lara on rauhallinen. Laran erityispiirre on hersyvä luonne, kaikki huomioiva.

Suosittelen Laraa tehtävään kuin tehtävään. Kaikki onnistuu varmasti.

Marjo Ahokas

lastenohjaaja | Savonlinnan seurakunta

Ryhmänohjaus

Ohjaajana Lara on positiivinen, lämmin ja innostava. Ihmisten kanssa Lara on tasapuolinen ja rauhallinen. Laran erityispiirre on luovuus ja kyky ottaa huomioon erilaisia näkökulmia.

Suosittelen Laraa yhteisöjen ja ryhmien ohjaustehtäviin.

Kaisa Oittinen

seurakuntapastori | Savonlinnan seurakunta

Ryhmänohjaus

Ohjaajana Lara on luova ja vahvasti läsnä. Lara pystyy luomaan turvallisen ilmapiirin, jossa kaikkien on helppo olla ja hengittää. Ihmisten kanssa Lara on tarkkanäköinen ja huumorintajuinen. Huomioi jokaisen ja antaa tilaa, mutta pitää tilanteen napakasti hallinnassa.

Laran erityispiirre on kyky laittaa itsensä likoon. Suosittelen Laraa erilaisten ryhmien ohjaamiseen. Myös sosiaalisia tilanteita jännittävät ihmiset tulevat kohdatuiksi. Laran ohjauksessa kaikille jää hyvä mieli. Vapaa sana: Sinulla on paljon annettavaa, teet hienoa työtä!

Laura Vänttinen

hankepäällikkö | Vihreä Telakka-hanke / Piällysmies ry

Ryhmänohjaus

Ohjaajana Lara on osaava, monipuolinen ja innostava. Lara on hyvin erilaisten ihmisten kanssa toimeentuleva ja muut huomioon ottava.

Laran erityispiirre on sielukkuus, joka näkyy työssä intohimoisena suhtautumisena, periksi antamattomuus, jolla hän luo uutta ja kokeilee uusia asioita rohkeasti sekä hyvä huumorintaju, joka antaa tapoja käsitellä myös vaikeita asioita luontevasti.

Suosittelen Laraa yhteistyökumppanina. Lara on luotettava, innovatiivinen ja asioihin hyvin paneutuva. Suosittelemme Laraa yksilö- ja ryhmänohjauksessa, hän on alan monipuolinen menetelmäosaaja. Suosittelen Laraa myös työyhteisöjen valmennuksiin.

Rikhard Blomerus

toiminnanjohtaja | Setlementti Linnalan Nuoret ry

Työnohjaus

Ohjaajana Lara on Innostava ja kannustava. Laittaa ajattelemaan omat ja toisten tekemiset uudesta näkökulmasta. Saa ajattelemaan omilla aivoilla 🙂 Ei kyseenalaista ohjattavan tekemistä ja ajatuksia. Saa yrittämään parasta. Ei syötä mitään valmiiksi ohjattavalle, vaan antaa ohjattavan itse löytää ratkaisun hänen avustuksellaan.

Lara tulee ihmisten kanssa hyvin toimeen. Ei lyttää ajatuksia vaan kannustaa.

Laran erityispiirre on sydämellisyys, helppo lähestyä. Ehdottomasti kannattaa käyttää Laran työnohjausta. Siitä saa irti todella paljon. Lara on huipputyyppi ja tulen varmasti vielä ottamaan yhteyttä.

Kirsi Sairanen

ostaja | Savox Communications

Työnohjaus

Ohjaajana Lara on läsnäoleva, aito, luotettava, iloinen, ei painosta, ammattilainen isolla A:lla. Työnohjaus on tärkeä osa työhyvinvointia ja suosittelen ehdottomasti kysymään tarjousta Laralta työnohjauksesta. Lara tekee tätä työtä aidosti sydämellä, älä sorru halpoihin kopioihin.

Tanja Laitinen

toiminnanohjaaja | Savolaiset selviytyjät ry

Työnohjaus

Ohjaajana Lara on idearikas ja tarkkaälyinen. Laran erityispiirre on hyvä tilanteen lukutaito, suunnitelma voi muuttua, mikäli ohjattavat vaikuttavat tarvitsevankin jotain muuta. Itselle uusi kokemus näillä menetelmillä saatu työnohjaus, avarsi ajattelua ja oli hyvin ratkaisuihin ohjaava tapa. Ei kieriskelty suruissa ja ongelmissa enempää kuin ihan pakko asian selvittämiseksi.

Miia Kierikki-Malinen

fysioterapeutti | Sosteri/Toimintakyky-yksikkö

Työnohjaus

Ohjaajana Lara on suurta luottamusta herättävä, hyväksyvä ja lempeä ihminen. Ei kuitenkaan ”lapatossu” :), vaan äärimmäisen taitavasti ryhmältään aktiivisuutta vaativa / ohjaava ammattilainen. Ihmisten kanssa Lara ”on kuin kala vedessä”, hyvin nopeasti ilmapiirin ”haistaen”, sopivasti joukkoon samaistuen, mutta toisaalta ulkopuolisena tarkkailijanakin pysyen. Kunnioitus jokaista (erilaista) ihmistä kohtaa huokuu. Suosittelen Laraa koska hänellä on huippu taito löytää jonkinlainen ratkaisu- / käsittelykeino kulloisellekin esiin nousseelle asialle (nopeastikin, ilman suunnitelmaa). Pattitilanteet eivät ”jää päälle”, vaikka eivät monesti kokonaan ratkeakaan. Taitavaa!

Jaana Luukkanen

fysioterapeutti | SOSTERI

Työnohjaus

Ohjaajana Lara on luova ja ammattitaitoinen. Laran erityispiirre on olla intensiivisesti läsnä, mutta toisaalta etäällä antaen tilaa jokaisen henkilökohtaiselle työskentelylle. Suosittelen Laraa lämpimästi.

Maija Tuominen

lastentautien ylilääkäri | Sosteri

Työnohjaus

Lara on työnohjaajana ammattitaitoinen. Ihmisten kanssa Lara on helposti lähestyttävä ja lämmin. Laran erityispiirre on turvallisuus ja luottamus. Suosittelen Laraa intrapersoonallista lahjakkuutta vaativaan monipuoliseen ohjaustyöhön.

Vapaa sana eli kerro omin sanoin työnohjauskokemuksistasi: Sielun sisko! Avautuminen ja tunteiden virtaaminen voimaannutti.

Marianna Turtiainen

oppilaanohjauksen lehtori | Savonlinnan kaupunki

Työnohjaus

Lara on työnohjaajana kadehdittavan avoin ja iloinen. Ihmisten kanssa Lara on aito iloinen itsensä. Laran erityispiirre on kyky esiintyä. Suosittelen Laraa todellakin!

Vapaa sana: Älä koskaan anna kenenkään tai minkään muuttaa sinua. Olet parasta alallasi.

Jaana Leikas

opiskelija Selkkareilla

Etätyönohjaus

Aloitettiin alkuvuodesta Laran kanssa työnohjaus kerran kuukaudessa rytmillä. Halusin kasvotusten tapahtuvaa työnohjausta, koska kaipasin muitakin elementtejä kuin vaan keskustelua ohjausprosessiin. Ensimmäisen kerran jälkeen pandemia muutti kaiken ja siirryimme etänä toteutettavaan työnohjaukseen. Samaan aikaan minä opettelin etätoimintaterapiaa omien asiakkaideni kanssa käytännössä ilman mitään varautumista etukäteen. Olimme molemmat uuden edessä.

Olen ollut yllättynyt siitä, miten hyvin tämä muutos molemmin puolin sujui. Ensimmäisen kerran käytettiin minun terapiatyössäni käyttämää yhteyttä, koska Lara ei ollut vielä valinnut omia etätyökalujaan. Sittemmin olemme käyttäneet hänen etätyöskentelyyn valitsemaansa alustaa. Olen kokenut työnohjauksen hyvin luontevaksi ja antoisaksi myös näin etänä. Ehkäpä intensiteetti 90 min työskentelyn ajan jopa säilyy parempana, kun videoyhteys ja kuulokkeiden käyttö sulkee ympäristön ärsykkeet pois. Olemme voineet hyödyntää muita sovelluksia työnohjauskerroilla ja ruutua jakamalla esimerkiksi työskennelty kuvien avulla.

Luulen, että haluan jatkaa etänä ainakin osittain myös näiden rajoitusten laimennettua. Siinä säästyy matkustamisen vaiva puolin tai toisin eri paikkakunnille.

Odotan innolla, miten työnohjaussuhteemme tästä vielä jalostuu, kun hyödynnetään lisää digiloikan suomia mahdollisuuksia.

Jasu Forss

toimintaterapeutti