Kuka on se oikea?

Minulla on työnohjaaja hakusessa. Kyllä, työnohjaajana minäkin tarvitsen työnohjausta! Ihmisiä kohtaavana asiantuntijana minun täytyy pitää huolta omasta jaksamisestani sekä työkykyisyydestäni. Haasteelliseksi työnohjaajan löytämisen tekee vaan se tosiasia, että olen vähän valikoiva asian suhteen. Minulla on kokemusta aivan loistavasta, mutta myös aivan surkeasta työnohjauksesta. 

Etkö tunne minua, etkö kuule kun huudan..?

Haluaisin työnohjaajani osaavan toiminnallisia menetelmiä, tai hänellä pitäisi olla edes joku aavistus aiheesta. Meidän kemioiden pitää ehdottomasti klikata, ja olisi plussaa, jos hän olisi Savonlinnan lähettyviltä. Haluaisin ostaa palvelut läheltä niin että raha pyörisi Etelä-Savon alueella – ja olisihan se nyt mukavampaa mennä työnohjaukseen, jos matkaa ei kerry satoja kilometrejä suuntaansa. Työnohjaaja voisi olla nainen tai mies, kunhan hän puhuisi ns. samaa kieltä kanssani. Iällä ei ole väliä, mutta kokemus työnohjaajan työnohjauksesta totta kai aina lisää luottamustani palveluntuottajaan. Työnohjaajan pitäisi osata olla läsnä minun asioitani varten, eikä vain tulla paikalle toteuttamaan jotain omaa agendaansa. 

Onko listaukseni pitkä, kriittinen ja liioitteleva? Mielestäni ei, sillä suhde työnohjaajaan on näkemykseni mukaan yksi tärkeimmistä suhteista, joka solmitaan! 

Niin moni tulee vastaan… 

Näitä kriteerejä pyöritellessäni ymmärsin yhtäkkiä kuinka isojen asioiden ääressä omat asiakkaani ovat työnohjaajaa etsiessään – ja minulla sentään on oikeus valita oma työnohjaajani! Monessa työpaikassa työnohjaaja valikoituu henkilöstölle kilpailutuksien kautta eikä henkilökohtaisille toiveille jää sijaa. Olen siis sittenkin suht helpossa tilanteessa, kunhan vaan saan valinnan tehtyä. Valintakriteerejä voi olla esimerkiksi: 

  • mikä minulle on tärkeintä työnohjauksessa?
  • mitä odotuksia minulla on työnohjauksesta?
  • haluanko työnohjaajan tulevan samalta alalta kuin itse, vai päinvastoin ihan ulkopuolelta? 
  • missä työnohjausta on tarjolla? 
  • kun olen löytänyt itselleni työnohjaajakandidaatin, mikä fiilis minulle tulee hänestä?

Jos sinä olet siinä onnellisessa asemassa, että etsit työnohjaajaa ja saat jopa itse vaikuttaa työnohjaajavalintaan, kehotan pohtimaan samoja kohtia! 

Kuka on se oikea? 

Minä teen työnohjauksia toiminnallisella ja osallistavalla otteella, mutta en ole näihin lukkiutunut – tärkeintä on ohjata asiakkaalle sopivimmalla tavalla. Olen luova, lämminsydäminen, herkkä mutta luja, idearikas sekä asiakaslähtöinen ohjaaja. Jos sinusta tuntuu, että minä voisin olla se oikea sinulle tai työyhteisöllesi, ota rohkeasti yhteyttä! 

ps. Laitoin tätä blogia kirjoitellessani tällä viikolla meiliä yhdelle työnohjaajalle, jonka bongasin työnohjaajille suunnatulta Facebook-sivustolta. Asuinkunta ei nyt täsmännyt alun pohdintoihini, mutta toisaalta koen, että hän on sopivan lähellä ja silti tarpeeksi kaukana. Savonlinnalaisia työnohjaajia en voi edes harkita, sillä heihin olen tutustunut kollegiaalisessa mielessä. Tämän työnohjaajan omien nettisivujen kohdalla minulle tuli vahva fiilis, että tässä se nyt on. Ensi viikolla keskustelemme ensimmäistä kertaa puhelimessa mahdollisesta asiakassuhteesta. Nähtäväksi jää, olinko oikea(ssa). 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.