Aloitettiin alkuvuodesta Laran kanssa työnohjaus kerran kuukaudessa rytmillä. Halusin kasvotusten tapahtuvaa työnohjausta, koska kaipasin muitakin elementtejä kuin vaan keskustelua ohjausprosessiin. Ensimmäisen kerran jälkeen pandemia muutti kaiken ja siirryimme etänä toteutettavaan työnohjaukseen. Samaan aikaan minä opettelin etätoimintaterapiaa omien asiakkaideni kanssa käytännössä ilman mitään varautumista etukäteen. Olimme molemmat uuden edessä.

Olen ollut yllättynyt siitä, miten hyvin tämä muutos molemmin puolin sujui. Ensimmäisen kerran käytettiin minun terapiatyössäni käyttämää yhteyttä, koska Lara ei ollut vielä valinnut omia etätyökalujaan. Sittemmin olemme käyttäneet hänen etätyöskentelyyn valitsemaansa alustaa. Olen kokenut työnohjauksen hyvin luontevaksi ja antoisaksi myös näin etänä. Ehkäpä intensiteetti 90 min työskentelyn ajan jopa säilyy parempana, kun videoyhteys ja kuulokkeiden käyttö sulkee ympäristön ärsykkeet pois. Olemme voineet hyödyntää muita sovelluksia työnohjauskerroilla ja ruutua jakamalla esimerkiksi työskennelty kuvien avulla.

Luulen, että haluan jatkaa etänä ainakin osittain myös näiden rajoitusten laimennettua. Siinä säästyy matkustamisen vaiva puolin tai toisin eri paikkakunnille.

Odotan innolla, miten työnohjaussuhteemme tästä vielä jalostuu, kun hyödynnetään lisää digiloikan suomia mahdollisuuksia.